Парламент підтримав законопроект "Народного фронту" про працевлаштування учасників АТО (відео)
четвер, 7 липня 2016, 11:49

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект №2095а-д авторства депутатів фракції "Народний фронт", який встановлює 5-відсоткову квоту на обов’язкове працевлаштування для учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

За відповідний законопроект проголосували 235 народних депутатів.

Авторами законопроекту виступили, зокрема, представники фракції "Народний фронт" Людмила Денісова, Ігор Васюник, Олександр Дроздик та Сергій Драюк.

Ігор Васюник зазначив перед голосуванням, що питання працевлаштування учасників АТО – одне з основних, яке звучить під час зустрічі з військовослужбовцями.

"Цей закон хоч в якійсь мірі підвищить соціальний статус учасників АТО", - підкреслив він.

У свою чергу голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник "Народного фронту" Людмила Денісова зауважила, що цей законопроект стосується тих учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції та перебувають на обліку в Державному центрі зайнятості.

"Їх (учасників бойових дій. - Ред.) включають до обов’язкової квоти на працевлаштування у 5%. Кожен роботодавець повинен їх прийняти. Якщо він їх приймає на два роки, то такому роботодавцю повертається з бюджету Державного центру зайнятості той податок (єдиний соціальний внесок), який він сплачував за цю людину", - сказала вона.

"Тому прошу: підтримайте наших учасників бойових дій, які захищали і зараз ще захищають нашу державу від російського агресора, - для того, щоб вони прийшли і мали право працювати, і щоб роботодавці їх працевлаштували", - наголосила Денісова перед голосуванням.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua