Парламент підтримав урядовий законопроект про виділення на потреби армії майже п’яти мільярдів гривень
п’ятниця, 17 липня 2015, 15:01

Верховна Рада України ухвалила урядовий законопроект про внесення змін до Державного бюджету України на 2015 рік (№2381а), яким передбачено збільшити видатки для потреб оборони і безпеки майже на п’ять мільярдів гривень.

«За» відповідний законопроект проголосували 227 народних депутатів.

Член Комітету ВР з питань бюджету, народний депутат фракції «Народний фронт» Олег Медуниця, коментуючи ухвалення цього законопроекту, зауважив, що потреба у додатковому фінансуванні армії виникла, зокрема, через те, що збільшення граничної чисельність Збройних Сил України відбулося у цьому році вже після прийняття Держбюджету.

«Сьогодні ми фактично дали відповідь на цей новий виклик, який з’явився, і додали майже п’ять мільярдів гривень для потреб оборони країни, для того, щоб армію можна було харчувати і одягати», -  підкреслив він.

За словами Медуниці, необхідні для армії кошти були «пропорційно зняті з усіх бюджетних розпорядників, в тому числі з Верховної Ради та Кабінету Міністрів».

У свою чергу член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, член фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол додала, що сьогодні армія надзвичайно потребує додаткових коштів на харчування, вартість якого в поточному році збільшилася, тоді як бюджетні кошти на це виділялися ще у минулому році за старими нормами.

Більше того, за її словами, дія чинних угод на армійське харчування завершується 1 серпня 2015 року, отже, для підписання нових договорів необхідні додаткові кошти.

«Потрібні кошти на нормальне харчування, не за 30 гривень. Від початку цього року армія годується приблизно по ціні 58 гривень на день, плюс є додаткові норми», - сказала народний депутат.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua