Парламент підтвердив ментальний вибір українців щодо незворотного шляху України в ЄС та НАТО, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 8 червня 2017, 12:23

Ухвалений Верховною Радою законопроект № 6470 щодо зовнішньополітичного курсу України авторства, зокрема, і представників “Народного фронту” Андрія Парубія та Юрія Берези, продемонстрував ментальний вибір українців щодо незворотного шляху України в напрямку Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Антон Геращенко, коментуючи відповідне рішення парламенту.

“У цьому законопроекті говориться про те, що мета України — бути членом Північноатлантичного оборонного Альянсу (НАТО). 276 депутатів з п'яти фракцій Верховної Ради підтвердили наш вибір. При цьому слід зауважити, що це голосування об'єднало всі ті п'ять фракцій, які колись були єдиною коаліцією, і я цьому дуже радію”, - наголосив народний депутат.

На його думку, процес вступу України до НАТО буде досить тривалим та може зайняти роки, оскільки “українська армія заснована на радянських стандартах, зокрема, в управлінні та озброєнні”.

“Але головне, що ми продемонстрували всьому цивілізованому світу, що наш напрямок — це піти якомога далі від “совка”, від агресора — Російської Федерації”, - заявив Антон Геращенко.

У той же час відповідаючи на закиди критиків цього рішення, які кажуть, що “Україну ніколи не візьмуть у НАТО, бо на нашій територій відбувається збройний конфлікт”, парламентар зауважив, що в даному випадку необхідно мислити стратегічно, а не ситуативно.

“Головне — показати наш напрямок. Всі війни коли-небудь завершуються, і ця війна теж завершиться, але ми вже ніколи не будемо разом з Російською Федерацією, ми будемо з Європою. Це голосування продемонструвало наш намір”, - зауважив представник фракції “Народний фронт”.

Крім того, за словами Антона Геращенка, переваги цього стратегічного рішення ще в тому, що країни-претенденти на вступ до НАТО повинні відповідати високим стандартам Альянсу, зокрема, не повинні бути корумпованими, мати реальну демократію, високу якість управління державою та збройними силами тощо.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua