Парламент повинен мати право висловлювати недовіру Генпрокурору, - Антон Геращенко
вівторок, 26 січня 2016, 14:10

Фракція "Народний фронт" виступає категорично проти позбавлення Верховної Ради права висловлювати недовіру Генеральному прокурору.

Про це заявив представник фракції Антон Геращенко в коментарях журналістам.

Він зазначив, що саме така норма передбачена у президентському проекті змін до Конституції України в частині реформування судочинства.

"Якщо б у 2014 році, під час Майдану, діяла Конституція з подібними змінами, то, наприклад, звільнити тодішнього Генпрокурора Пшонку рішенням Верховної Ради було б неможливо, оскільки такої норми не було б у Конституції", - пояснив він.

"Ми вважаємо, що Верховна Рада, як вищий представницький орган народу, за українською традицією повинна мати можливість давати оцінку діям будь-якої посадової особи, зокрема як Президента, щодо якого існує окрема процедура імпічменту, до кінця не прописана, так і Генерального прокурора", - наголосив народний депутат.

Крім того, Антон Геращенко вкотре заявив, що фракція "Народний фронт" виступає за докорінне оновлення судової гілки влади, що, на його переконання, є можливим лише після звільнення усіх суддів та оголошення відкритого конкурсу на заміщення посад.

"Ми кожного суддю повинні "зважити" на вагах правосуддя, оскільки без реформи цієї системи ми ніколи не отримаємо довіри суспільства, підприємців та інвесторів до суду та ніколи не зможемо розвивати нашу країну. Це наріжний камінь змін на сьогодні", - резюмував парламентар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua