Парламент повинен продовжити реформу децентралізації, - Максим Бурбак (відео)
понеділок, 4 грудня 2017, 13:26

День самоврядування в парламенті потрібно розпочинати з прийняття закону Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, виступаючи під час II Форуму об'єднаних громад.

"День самоврядування в парламенті треба розпочати з прийняття закону № 6466 у другому читанні і дати містам обласного значення створювати об'єднанні територіальні громади",  - наголосив Максим Бурбак.

"І місто Новодністровськ на моєму 204-му окрузі, яке 2 роки вже бореться за створення своєї громади, нарешті змогло б призначити і провести вибори в Новодністровській ОТГ.  Це буде великим подарунком до Дня місцевого самоврядування", - підкреслив керівник фракції.

Він також наголосив на необхідності прийняття закону про префектів. 

"Питання щодо префектів і змін у представницьких та виконавчих органах на місцях вже перезріло. Реформа децентралізації пішла далеко вперед, і це треба наздогнати", - підкреслив Бурбак.

Він також наголосив, що розвитку громад не повинні заважати політичні протиріччя.

"Прикро, що реформа децентралізації влади набула політичного забарвлення. Ця хвороба політизації реформ і рішень, вона перейшла з Верховної Ради на місцеве самоврядування. Але у каналізації та водогону немає партійної приналежності", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також закликав депутатів місцевих рад підтримати своїх голів.

"Вони наважилися на важливий крок - провадження європейської реформи. З нас -  народних депутатів - підтримка якісних законопроектів", - резюмував Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua