Парламент повинен розглянути закон “Про службу в органах місцевого самоврядування”, - Олена Ледовських (відео)
понеділок, 15 січня 2018, 13:18

Парламент має розглянути поправки до закону “Про службу в органах місцевого самоврядування”, який є актуальним для продовження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Про це заявила перший заступник голови Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, представник фракції “Народний фронт” Олена Ледовських під час засідання Погоджувальної ради.

Вона зазначила, що закон “Про службу в органах місцевого самоврядування” (№ 2489) був ухвалений ще рік тому - 9 лютого, однак, потім документ був повернутий до Верховної Ради з пропозиціями Президента. За словами народного депутата, на жаль, протягом року парламент так і не розглянув повторно цей закон.

“Я, від імені комітету, ще раз звертаю увагу своїх колег, що ми протягом року не можемо розглянути питання, пов’язане з прийняттям цього закону. Парламент не може розглянути закон після вето Президента. І тому ми звертаємось ще раз до колег: можливо, нам треба провести додаткову узгоджену нараду для керівників фракцій, запросити на неї представників Асоціації місцевого самоврядування для того, щоб ще раз узгодити ці чотири правки, які стосуються цього закону”, - заявила Олена Ледовських.

Як зауважила народний депутат, більшість з цих правок погоджені в робочому порядку з керівниками фракцій, тому вона звернулася до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням провести окрему нараду з приводу цього закону, за участі представника Президента та “все ж таки розглянути таке велике питання, як закон № 2489, який є сьогодні актуальним для реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади”.

“Тому від Комітету велике прохання, все ж таки звернути на це увагу та провести таку нараду для узгодження всіх питань щодо цього закону”, - резюмувала представник фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua