Парламент ратифікував угоду з Фінляндією щодо підтримки реформи "Нова українська школа"
вівторок, 3 липня 2018, 18:45

Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Фінляндією щодо підтримки реформи "Нова українська школа".

За ратифікацію проголосувало 247 народних депутатів.

"Як відомо, фінська загальна середня освіта є однією з провідних у світі. При цьому Фінляндія обрала одним із пріоритетів співпраці з Україною саме напрям освіти, оскільки вони оцінили нашу реформу як надзвичайно прогресивну", - заявила міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич, виступаючи в парламенті.

"Ми маємо після ратифікації отримати 6 млн євро безповоротної допомоги. І ці гроші будуть спрямовані найперше на підвищення кваліфікації вчителів, зокрема покращення підготовки в педагогічних університетах", - пояснила вона.

Згідно з Угодою, окрім підвищення кваліфікації вчителів, Україна та Фінляндія також працюватимуть над популяризацією освіти та вдосконаленням  освітнього середовища, зокрема йдеться про розробку електронних навчальних матеріалів.

Передбачені Угодою 6 млн. євро допомоги розраховані на 4 роки для втілення пріоритетних завдань Нової української школи.

Нагадаємо, Угоду було підписано міністром освіти і науки Лілією Гриневич та міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні 5 березня 2018 року  в Києві.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua