Парламент розблокував запровадження "єдиного митного вікна" на українській митниці, - Олег Кришин
четвер, 6 вересня 2018, 15:02

Підтримка парламентом законопроекту №7010 про "єдине митне вікно" не лише розблокує процес щодо його запровадження на українській митниці, а й забезпечить імплементацію Україною міжнародних принципів стосовно спрощення процедур транскордонної торгівлі товарами.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", секретар Комітету ВР з питань податкової та митної політики Олег Кришин за підсумками результативного в 259 голосів голосування щодо прийняття зазначеного законопроекту в цілому.

"В Україні, нарешті, реально запрацює механізм, спрямований на спрощення процедур торгівлі та скорочення часових витрат бізнесу при оформленні  імпорту та експорту товарів за рахунок одноразового подання уніфікованого набору відомостей, які повинні використовуватися усіма контролюючим органами, через "єдине вікно", - зазначив парламентар.

Олег Кришин наголосив, що повноцінне запровадження "єдиного вікна" стає ще одним серйозним важелем на шляху поліпшення інвестиційної привабливості України та усуває необгрунтовані перешкоди для експорту українських товарів завдяки скасуванню непотрібних стосовно них видів контролю.

"Ефект відчують і суб’єкти підприємництва, і працівники митниці. Адже ми скорочуємо контрольні процедури та кількість контролюючих органів на кордоні і повністю автоматизуємо діяльність митників, створюючи систему, за якою до "єдиного вікна" підтягуватимуться всі необхідні для експортно-імпортних операцій дозвільні документи", - пояснив політик.

При цьому він підкреслив, що велика робота з розробки та відпрацювання належної законодавчої бази для запровадження та функціонування механізму "єдиного вікна" проведена за активної участі представників фракції "Народний фронт" у профільному парламентському комітеті.

"Підтримка "народнофронтівцями" цих прогресивних новацій часто була рушієм та запорукою ґрунтовних перетворень, які закладалися до законопроекту його авторським колективом", - зазначив народний депутат.

Він також акцентував, що ефективне функціонування "єдиного вікна" підвищить міжнародні позиції України, зокрема в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, що здійснюється експертами Світового банку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua