Парламент спростив видачу посвідки на тимчасове проживання іноземних журналістів, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 26 січня 2016, 19:19

Народні депутати ухвалили за основу та в цілому законопроект №3048, який дозволить спростити механізм видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації.

Відповідне рішення Верховної Ради підтримали 234 парламентарі.

Проект Закону №3048 передбачає внесення зміни до статті 5 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" щодо підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних ЗМІ. Як наголошують автори законопроекту, його прийняття «створить сприятливі умови для здійснення представниками іноземних засобів масової інформації своєї професійної діяльності».

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар наголосила перед голосуванням, що на сьогоднішній день іноземні журналісти змушені щороку поновлювати можливість перебувати на території України, тоді як багато хто з них приїздить до нашої країни на 1-3 роки.

«Це складає для іноземних журналістів певні незручності, вони змушені повертатися кожні півроку додому, тому цей закон суттєво полегшить їх ситуацію», - пояснила вона.

«Якщо ми хочемо посилити інформаційну присутність України в світі, то, очевидно, що нам варто підтримати цей законопроект для того, щоб тут простіше було засновувати кореспондентські пункти, аби, власне, тут були представники західних засобів масової інформації. Для нас це справді важливо в цей період часу», - заявила Вікторія Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua