Парламент ухвалив низку важливих екологічних законів, - Геннадій Кривошея (відео)
вівторок, 4 жовтня 2016, 16:05

У Верховній Раді вперше за останні два роки проходить повноцінний День довкілля, протягом якого парламент вже ухвалив низку важливих екологічних законопроектів, розроблених, зокрема, представниками фракції "Народний фронт" та Міністерством екології та природних ресурсів.

Про це заявив народний депутат Геннадій Кривошея в інтерв’ю журналістам.

Він наголосив на тому, що у проведенні Дня довкілля у парламенті та результативному голосуванні за важливі екологічні законопроекти є значна заслуга Міністерства екології та природних ресурсів і особисто міністра, представник партії "Народний фронт" Остапа Семерака, а також народних депутатів фракції "Народний фронт".

"Ми пам’ятаємо, які у нас були перипетії у сфері екології, як у нас по півроку міністри взагалі нічого не робили, літали на чартерних літаках, говорили тільки якісь популістичні речі, а при цьому жодного дієвого законопроекту в парламенті не було розглянуто", - нагадав парламентар.

Так, Геннадій Кривошея звернув увагу на підтриманий у другому читанні законопроект "Про оцінку впливу на довкілля" №2009а-д, розроблений членом фракції "Народний фронт" Анатолієм Дирівим.

Метою законопроекту є "встановлення правових та організаційних засад здійснення оцінки впливу на довкілля та забезпечення виконання Україною міжнародних зобов’язань у рамках Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті (Конвенція Еспоо) та Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля (Оргуська Конвенція), стороною яких є Україна, а також імплементації у національне законодавство положень Директив 2003/4/ЄC та 2011/92/ЄС".

"Ситуація в країні настільки складна, що ми забуваємо, чесно кажучи, про те, що нас оточує. І найболючіше бачити те, як ми самі вбиваємо природу, екологію, не дбаючи при цьому про майбутнє наших дітей", - обурився Геннадій Кривошея.

Також у другому читання був ухвалений проект закону "Про стратегічну екологічну оцінку" (№3259), метою якого є "встановлення сфери застосування та порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки, механізму проведення транскордонних консультацій, інформування про прийняте рішення та моніторингу впливу виконання документа державного планування на довкілля".

Крім того, представник фракції "Народний фронт" зауважив, що низка екологічних законопроектів була ухвалена у першому читанні, серед яких - авторства "Народного фронту" (Анатолій Дирів і Павло Дзюблик) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни та флори згідно міжнародних угод)" (№3445).

"Це досить важливі законопроекти, які підв’язані і під імплементацію європейського законодавства, і під питання, які стосуються Червоної книги, і взагалі різних міжнародних договорів. Це цілий ряд питань, на які ми, по суті, нібито не звертаємо уваги, але на сьогоднішній день окремі рослини і тварини, що занесені до Червоної книги, можуть зникнути з території України. Чим будуть пишатися наші діти?", - наголосив Кривошея. 

У зв’язку з цим він висловив сподівання, що сьогодні під час вечірнього засідання Верховної Ради народні депутати мобілізуються і підтримають інші, не менш важливі законопроекти, спрямовані на захист екології та довкілля.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua