Парламент ухвалив закон про антидопінговий контроль у спорті
середа, 8 лютого 2017, 10:19

Верховна Рада ухвалила Закон України "Про антидопінговий контроль у спорті".

За прийняття відповідного законопроекту №4724 у другому читанні та в цілому проголосувало 233 народних депутати.

Міністр молоді та спорту, представник партії "Народний фронт" Ігор Жданов привітав спортивну спільноту із прийняттям цього документа та подякував народним депутатам, коаліції, Уряду, всім, хто долучився до розробки цього закону та підтримав його.

"Завдяки ухваленню цього закону Україна повністю виконала взяті на себе зобов'язання перед Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA). Ми маємо повне право позиціонувати себе як європейська держава, яка веде боротьбу з допінгом разом з усім цивілізованим світом за тими ж принципами та стандартами", - зазначив він.

Проект закону був ініційований Міністерством молоді та спорту у травні 2016 року. Його мета - приведення чинного законодавства України у відповідність з Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті, забезпечення створення необхідних правових та організаційних засад щодо акредитації лабораторії антидопінгового контролю та з метою забезпечення створення умов для дотримання Україною, Національним антидопінговим центром вимог Всесвітньої антидопінгової агенції.

Документом визначаються правові та організаційні засади здійснення антидопінгового контролю в Україні, участі відповідних закладів, установ та організацій у профілактиці, запобіганні застосуванню та поширенню допінгу у спорті.

Реалізація положень закону дозволить перейти до європейського принципу управління антидопінговою діяльністю, а саме – створити Наглядову раду антидопінгового контролю, яка має призначати керівників Національного антидопінгового центру та Національної антидопінгової лабораторії, визначати основні напрями антидопінгової діяльності.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua