Парламент ухвалив законопроект, яким дав старт вступній кампанії у профтехосвітніх закладах, - Тарас Кремінь (відео)
вівторок, 21 березня 2017, 11:39

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроект про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" (№5240), яким розблокувала початок вступної кампанії до вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (училищ, коледжів і технікумів).

Відповідне рішення підтримали 286 народних депутатів.

Як наголосив перед голосуванням голова підкомітету з питань освіти Комітету ВР питань науки і освіти, представник фракції "Народний фронт" та один зі співавторів законопроекту Тарас Кремінь, ухваленням цього документа парламент фактично дає старт вступній кампанії у закладах профтехосвіти України.

"Тим самим ми допомагаємо нашим навчальним закладам, які орієнтовані на регіональні замовлення, забезпечити кваліфікованими кадрами наші підприємства, які працюватимуть на розвиток української економіки, які забезпечуватимуть наповнення бюджетів, які створюватимуть всі необхідні умови для балансу в Державному бюджеті", - заявив парламентар.

Крім того, за словами Креміня, цей законопроект "може стати проміжною ланкою до моменту прийняття закону "Про освіту", який вирішить системні питання, що закладуть підвалини для реформування освіти на найближчу перспективу".

Як наголошують автори законопроекту, оскільки прийняття Закону України "Про освіту" у новій редакції та спеціальних законів потребує певного часу, а термін прийому абітурієнтів на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" сплив у 2016 році, доцільним є відтермінування вказаної у Законі України "Про вищу освіту" дати останнього прийому до 2019 року, з метою законодавчого врегулювання у цей строк статусу вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (училищ, коледжів і технікумів).

"Цим документом ми, по суті, даємо сигнал та надію нашим керівникам профтехосвіти, нашим студентам на те, що найближчим часом у нас з'явиться закон і "Про професійну освіту", яким, по суті, ми завершимо цикл пакетів реформування системи освіти. Прошу підтримати цей документ. Фракція "Народний фронт" голосує "за!", - наголосив Тарас Кремінь.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua