Парламент усунув соціальну несправедливість щодо військовослужбовців, - Сергій Пашинський (відео)
вівторок, 3 листопада 2015, 16:55

Ухвалення законопроекту №2972, який вилучає з тексту закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» певні обмеження, дозволить усунути соціальну несправедливість щодо українських військовослужбовців, надавши їм можливість отримувати знижки на санаторно-курортне лікування.

Про це заявив заступник голови фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський з парламентської трибуни.

Він пояснив, що ці зміни мають на меті виключення з тексту закону норми про те, що знижка вартості санаторно-курортного лікування надається військовослужбовцям та членам їхніх сімей лише за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величин доходу, який дає право на додаткову соціальну пільгу.

«Йдеться про те, що сім’ї військовослужбовців, які отримують 5 700 грн, вже не можуть користуватися цією пільгою. Законопроект передбачає усунути зазначену соціальну несправедливість», - пояснив заступник голови фракції «Народний фронт».

«Це дасть можливість найбіднішим військовослужбовцям скористатися цією пільгою. А військовослужбовці вищого командного складу, чиї щомісячні доходи перевищують 10-15 тисяч гривень, вже не зможуть користуватися цією пільгою», - наголосив Сергій Пашинський.

Верховна Рада ухвалила законопроект №2972, віддавши за нього 234 голоси.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua