Парламент заборонив розміщувати рекламу, яка візуально засмічує вулиці та площі
вівторок, 3 липня 2018, 18:03

Верховна Рада ухвалила закон, яким забороняється розміщення рекламних конструкцій на елементах та опорах контактної мережі та зовнішнього освітлення, що дозволить зменшити візуальне засмічення вулиць та покращити ситуацію у сфері безпеки дорожнього руху.

Відповідне рішення у другому читанні та в цілому підтримали 226 народних депутатів.

"Цей закон спрямований, у першу чергу, на забезпечення безпеки на дорогах України. Йдеться про заборону розміщувати рекламні конструкції на опорах контактних мереж", - заявила перед голосуванням заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, який розглядав цей проект, Вікторія Сюмар.

Як зазначають автори, прийняття закону  "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності)" №3454 має "обмежити тотальне панування у міському просторі рекламоносіїв, яке призвело до візуального засмічення наших вулиць та площ, має сприяти збереженню  автентичності та просторової композиції об’єктів культурної спадщини та архітектурних ансамблів, покращити ситуацію у сфері безпеки дорожнього руху".

Так, законопроектом пропонується передбачити, що "розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення, забороняється".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua