Парламент закликав польську владу повернутися до конструктивних міждержавних відносин (відео)
вівторок, 6 лютого 2018, 12:28

Верховна Рада закликала польську сторону до відкритості та конструктивності у подальшому розвитку двосторонніх відносин між Україною та Польщею.

За відповідний проект Постанови про Заяву Верховної Ради у зв’язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам'яті - Комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів (№7553) проголосували 242 депутати.

На необхідності прийняття цього законопроекту перед голосуванням наголосив один із авторів постанови, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький.

"Народний фронт" підтримує цю постанову. Ми глибоко обурені тією ганебною заявою, якою, фактично, є спроба перекласти відповідальність на весь український народ", - зауважив народний депутат.

"Ніколи не дамо образити ані українську меншину в Польщі, ані пам’ять українського народу, ані тих українців, які зараз працюють у Польщі", - наголосив він.

Разом з тим, Микола Княжицький подякував тим польським парламентарям, які не підтримали закон про Інститут національної пам'яті Польщі, і тим польським політикам, які і надалі відстоюють українську лінію в боротьбі з російським агресором.

"Я хотів би ще раз зазначити, що ініціатори "антибандерівського закону" однозначно діють не на користь ані Польщі, ані Україні. Уже неодноразово Російська Федерація, яка веде з нами війну, користується певною напруженістю. Ми просимо заветувати цей закон", - закликав представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua