Парламент законодавчо визначив національні види спорту, які популяризуватимуть здоровий спосіб життя, - Величкович (відео)
четвер, 25 травня 2017, 11:28

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект щодо розвитку національних видів спорту, який сприятиме відродженню національно-культурних традицій та патріотичному вихованню, популяризації серед українців здорового способу життя і фізичної культури.

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

“У законопроекті пропонується закріпити на законодавчому рівні поняття національних видів спорту та особливостей діяльності спортивних федерацій, що сприяють розвитку національних видів спорту”, - заявив перед голосуванням перший заступник голови Комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, представник фракції “Народний фронт” Микола Величкович.

Крім того, народний депутат додав, що статтю 20 закону “Про фізичну культуру і спорт” пропонується доповнити новою частиною такого змісту: “У разі відсутності відповідної міжнародної спортивної федерації статус національної спортивної федерації, що сприяє розвитку національних видів спорту, надається за рішенням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері фізичної культури та спорту”.

“Така пропозиція дає можливість підтримки державою провідних організацій, що розвивають національні види спорту, та дає перспективи бути ініціатором створення міжнародної федерації з національного виду спорту”, - заявив Микола Величкович.

У свою чергу Голова Парламенту Андрій Парубій, представник політичної партії “Народний фронт” зауважив, що багато сучасних олімпійських видів спорту колись були національними видами спорту тієї чи іншої держави.

“Україна має свої традиційні національні види спорту, які, окрім спорту, дають і дух — український національний дух. І зараз своїм голосуванням ми маємо змогу підтримати їх хоча б у нашій державі. Я вважаю це питання і національної честі, і виховання нового українського покоління, і питання патріотизму”, - наголосив Андрій Парубій.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua