Парламент зробив крок до легалізації приватних детективів, - Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 19 квітня 2016, 14:57

Верховна Рада зробила крок до легалізації роботи приватних детективів в Україні, ухваливши за основу законопроект №3726 про приватну детективну (розшукову) діяльність.

За відповідне рішення проголосували 231 народних депутатів.

Як зазначив один з авторів законопроекту, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час виступу з парламентської трибуни, "цей законопроект є пунктом виконання коаліційної угоди".

"Також ухвалення цього законопроекту дозволить Україні йти назустріч тим країнам світу, які вже успішно запровадили інститут приватних детективів", - сказав він.

"Цим законопроектом ми створюємо нові робочі місця, ми дозволимо людям працювати за новою обраною спеціальністю. Запровадження цього законопроекту не потребує нових видатків, а навпаки, - дозволяє залучити нові податки. Цим законопроектом ми однозначно зменшуємо криміногенну ситуацію в країні та виконуємо обов'язки перед нашими виборцями, які очікують розгляду та ухвалення нашого законопроекту", - додав Тетерук.

У свою чергу народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко заявив під час свого виступу в парламенті, що "закон покликаний допомогти детективам, громадянам, юридичним особам зібрати додаткову інформацію, докази, які дозволять отримати результати в цивільних, кримінальних та адміністративних справах".

"Всі ви знаєте про приклад приватних детективів в США. Це ефективний інструмент у пошуку справедливості і законності", - заявив народний депутат.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, ухвалення документу дозволить легалізувати діяльність у цій сфері і вивести її з тіні, поставивши під належний контроль держави.

Автори також посилаються на позитивний досвід ряду країн світу, де приватна детективна (розшукова) діяльність визнана на державному рівні, врегульована законами й оптимально використовується задля збільшення можливості громадян та юридичних осіб у захисті своїх законних прав та інтересів. Це - Сполучені Штати Америки, Великобританія, Франція, Німеччина, Канада, Індія, Ізраїль, Японія, Норвегія, Іспанія, Італія, Португалія, Мексика та ін.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua