Парламент зробив крок до покращення енергоефективності будівель, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
вівторок, 4 квітня 2017, 18:46

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект “Про енергетичну ефективність будівель” №4941-д, яким передбачено механізми залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів та інструменти гарантування фінансування заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель.

Відповідне рішення підтримали 244 народних депутати.

Як наголосила перед голосуванням член Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції “Народний фронт” та один з авторів цього законопроекту Наталія Кацер-Бучковська, його ухвалення “дозволить здійснювати незалежний моніторинг сертифікації енергетичної ефективності будівель та звітів про результати обстежень систем опалення та кондиціювання будівель”.

“Низький рівень енергоефективності є однією з найбільших проблем України. Україна у 3-4 рази більш енергонеефективна, ніж середньостатистичні країни Європи. Тому прийняття цього законопроекту має велике значення не тільки для зменшення вартості послуг, які сплачує наше населення, а й для забезпечення енергетичної безпеки, для імплементації європейських норм з енергетичної безпеки і норм енергоефективності в наше законодавство. Дуже прошу наших колег підтримати цей законопроект, і також наша фракція буде його підтримувати”, - наголосила парламентар.

Як зазначається у пояснювальній записці, цим законопроектом “передбачено механізми залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів та інструменти гарантування фінансування заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель (Фонд енергоефективності), які ґрунтуються на практиках країн-членів ЄС”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua