Парламент зробив крок на підтримку україномовних друкованих видань (відео)
вівторок, 3 липня 2018, 17:20

Верховна Рада підтримала за основу проект закону про мораторій на підняття тарифів з доставки україномовних друкованих видань на території України та періодичних регіональних і місцевих видань на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей (№7291).

За відповідне рішення проголосували 228 народних депутатів.

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції "Народний фронт", співавтор законопроекту Вікторія Сюмар заявила перед голосуванням, що ухвалення цього закону є вкрай важливим, тому що сьогодні для багатьох громадян в сільській місцевості, особливо на території Донецької та Луганської областей, україномовні друковані видання є чи не єдиним джерелом актуальної інформації про стан речей в країні.

"Цим людям треба допомагати, щоб вони бачили українську позицію. А дуже часто там розбомблено все, і вони можуть тільки газети читати. Тому сьогодні вкрай важливо зробити цей крок назустріч україномовним виданням і всій українській друкованій пресі і, звичайно, друкованій пресі Донбасу - дати українцям читати українське слово", - заявила вона.

Так само парламент підтримав за основу законопроект про внесення зміни до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" (щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місцем проживання яких є територія Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження), №8114.

Метою цього законопроекту є "протидія ворожій пропаганді за рахунок підвищення рівня доступності населення до інформаційного простору України, що формується вітчизняними періодичними друкованими виданнями".

"Завданнями акта є удосконалення порядку надання послуг з приймання та доставки вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою шляхом встановлення окремих тарифів та створення сприятливих умов щодо доступу до української друкованої періодики жителям підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей за рахунок встановлення мінімальної оплати”, - зазначають автори.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua