Парламентський комітет асоціації Україна-ЄС визнав незаконними вибори до Держдуми у Криму, - Микола Княжицький (відео)
середа, 21 вересня 2016, 14:45

Парламентський комітет асоціації між Україною та ЄС підкреслив незаконність так званих «виборів» до Державної Думи РФ, що були проведені 18 вересня в українському Криму, та взяв до відома відповідне звернення Верховної Ради, ухвалене 20 вересня за ініціативи «Народного фронту».

Про це заявив Голова української частини комітету, представник фракції «Народний фронт» Микола Княжицький під час брифінгу, присвяченого підсумкам чергового засідання комітету.

Він зауважив на тому, що після вчорашнього позитивного голосування Верховної Ради за постанову щодо засудження незаконних виборів у Криму і діяльності Державної Думи РФ, а також після нещодавнього звільнення українських військовополонених у спільній заяві Парламентського комітету асоціації були змінені два дуже важливі пункти.

Зокрема, автори заяви привітали звільнення українських громадян з російського полону, однак нагадали, що деякі наші громадяни досі незаконно утримуються в Російській Федерації та закликали до їх негайного звільнення.

«Крім того, заслухавши свідчення колишніх ув’язнених українських громадян на тимчасово окупованих територіях, підкреслюємо важливість розширення участі міжнародного співтовариства, спрямованої на звільнення всіх українських полонених, і закликаємо до дотримання норм міжнародного гуманітарного права та вживання подальших заходів зміцнення довіри, зокрема таких, як звільнення військовополонених», - процитував заяву Микола Княжицький.

В іншому пункті спільної заяви йдеться про те, що «Парламентський комітет схвалює той факт, що політика невизнання ЄС залишилася чіткою і незмінною з часів незаконної анексії Криму і міста Севастополя Російською Федерацією, підкреслює незаконність так званих «виборів» до Державної Думи РФ, що були проведені 18 вересня в українському Криму, і у зв’язку з цим бере до відома звернення Верховної Ради від 20 вересня 2016 року» (відповідна постанова – ініціатива «Народного фронту», - Ред.).

«Парламентський комітет закликає усіх політичних діячів ЄС утриматися від участі в будь-яких ініціативах, які підривають політику невизнання. Шкодує щодо візиту до Криму окремих політиків-членів ЄС, в тому числі членів їх національного парламенту та Європарламенту, організовані без згоди української влади, що є порушенням українського законодавства і політики невизнання ЄС щодо Криму. Ми вдячні нашим європейським колегам, європейській частині Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС за підтримку як реформ в Україні, так і наших спроб досягти миру і звільнення окупованих та анексованих територій», - резюмував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua