Кількість жертв політичних репресій не піддається рахунку, - Хвича Мепарішвілі
неділя, 19 травня 2019, 12:32

Представники "Народного фронту" Київщини взяли участь у заходах до Дня пам'яті жертв політичних репресій, що відбувся в місті Біла Церква. Разом з громадськістю партійці віддали шану мільйонам українців, які стали жертвами нещадного тоталітарного режиму.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

"Кількість жертв політичних репресій не піддається рахунку. Лише уявіть: за роки більшовицько-комуністичної влади в Україні було заарештовано мільйони осіб. Багато з них було розстріляно, на інших чекали нелюдські випробування в тюрмах, таборах, психіатричних лікарнях", – заявив під час свого виступу народний депутат фракції "Народний фронт" Хвича Мепарішвілі.

"Репресії торкнулися майже усіх верств населення: науковців, політиків, представників культури та духовенства. Одним з трагічних символів тієї доби є київська Биківня: у Биківнянському лісі знайшли свій останній спочинок десятки тисяч жертв Великого терору", – додав він.

Парламентарій наголосив, що ця трагедія ніколи не повинна повторюватися. Кожен має пам'ятати, яку страшну долю довелося пережити багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

"Історію змінити неможливо, а от розповідати правду – необхідно. Світла пам'ять та шана усім безневинно загиблим та закатованим українцям", – зазначив Мепарішвілі.

На завершення заходу пам'ять жертв політичних репресій присутні вшанували хвилиною мовчання.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua