Андрій Парубій: Результат реформ в Україні сектору безпеки та оборони залежить від ефективності роботи Верховної Ради України
середа, 27 травня 2015, 17:54

 

Результативність реформ в Україні, зокрема, у секторі безпеки та оборони, залежить від ефективності роботи в цій царині Верховної Ради України.

Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій під час робочої зустрічі з заступником Генерального Секретаря НАТО з питань політичних відносин та політики безпеки Т.Стаматопулосом у середу.

«Результат реформ в Україні, зокрема, у секторі безпеки та оборони, залежить від ефективності роботи Верховної Ради України в цій сфері, від якості тих законів, які ухвалює Парламент. Національне законодавство має прискорити процес активізації співпраці з Північноатлантичним альянсом», - зазначив А.Парубій.

Співрозмовники обмінялися думками щодо ситуації у секторі безпеки та оборони України, підтвердили перспективи співпраці у форматі «Україна-НАТО», наголосили на необхідності удосконалення системи колективної безпеки на європейському континенті з огляду на агресивні та провокативні дії Російської Федерації, як всередині, так поза межами України.

При цьому Перший заступник Голови Верховної Ради України відзначив певні позитивні зрушення у царині обороноздатності нашої держави протягом останнього року, утім зауважив, що українська військова сфера потребує реформування та модернізації. У цьому контексті А.Парубій висловив сподівання на реалізацію спільних проектів України з Північноатлантичним альянсом у питаннях, зокрема, консультативно-дорадчої допомоги та професійного навчання українських військових. Український політик запевнив Високого представника НАТО в тому, що Україна налаштована на відновлення стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Своєю чергою Т.Стаматопулос зауважив, що в Альянсі «усвідомлюють  величезні завдання, які стоять перед Україною». За його словами, «особливо це стосується проведення широкомасштабних реформ в умовах військових дій,   стримуючи постійні напади на територіальну цілісність України». При цьому представник Альянсу констатував, що «НАТО продовжує обмін досвідом щодо впровадження політичних реформ та, зокрема, самоврядування». «НАТО залишається відданим в наданні допомоги Україні у реформуванні сектору безпеки та оборони України», - наголосив Т.Стаматопулос і запевнив, що «Північноатлантичний альянс у наданні підтримки використовуватиме усіх наявних інструментів і механізмів партнерства».

У зустрічі взяли участь Голова відділу політичних питань та політики безпеки НАТО Радослава Стефанова та директор Офісу зв’язку НАТО в Україні Марчін Кожіел.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua