Андрій Парубій наполягає на створенні комісій з обрання антикорупційного прокурора та членів Нацагентства з питань запобігання корупції (відео)
понеділок, 14 вересня 2015, 16:33

Головні антикорупційні закони, які парламент розгляне на цьому пленарному тижні, стосуються визначення членів комісій з обрання антикорупційного прокурора та посадовців Національного агентства з питань запобігання корупції, а також регулювання сфери державних закупівель.

Про це повідомив представник депутатської фракції «Народний фронт», Перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу після Погоджувальної ради.

За його словами, на включенні до порядку денного цих антикорупційних законопроектів наполягає очолювана ним робоча група, створена у взаємодії з громадськими діячами та Комітетом ВР з питань протидії та боротьби з корупцією.

«В останній тиждень минулої сесії ми спромоглися продемонструвати з цього приводу великий поступ, і нами було прийнято рішення, щоб перед кожним пленарним засіданням оголошували найважливіші антикорупційні законопроекти, які є пріоритетними і без прийняття яких буде загальмована не тільки лібералізація візового режиму, а й поступ України до успішної держави», - наголосив він.

Так, Андрій Парубій повідомив, що одним із перших для голосування у вівторок був визначений «базовий законопроект у боротьбі з корупцією» - №2087 про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції.

У свою чергу, пріоритетним для голосування у четвер робоча група визначила законопроект про призначення представників Верховної Ради до складу конкурсної комісії щодо обрання спеціального антикорупційного прокурора.

«Без початку роботи спеціального антикорупційного прокурора, фактично, не зможе повноцінно працювати Антикорупційне бюро. Ці структури надзвичайно пов’язані», - наголосив він.

«Я звернувся до голів усіх фракцій з проханням пропонувати до цієї конкурсної комісії не політичних активістів, не членів політичних партій, а відомих незаангажованих громадських діячів, в тому числі й міжнародних експертів», - заявив Парубій.

За словами Першого віце-спікера, практично усі фракції висунули свої кандидатури до цієї комісії.

Крім того, Андрій Парубій повідомив, що у четвер народні депутати планують розглянути проект постанови про визначення кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору на зайняття посад членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Він повідомив, що профільний комітет запропонував кандидатуру Володимира Сущенка - відомого професора Києво-Могилянської академії.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua