Павло Петренко: До бюро правової допомоги звернулося майже 800 тисяч українців
понеділок, 10 вересня 2018, 16:05

За два роки роботи до 432 бюро безоплатної правової допомоги (БПД) звернулося майже 800 тисяч громадян. Доступ до системи БПД отримали всі українці, навіть у найбільш віддалених регіонах та містах країни.

Про це в ході прес-конференції повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«За 2 роки до наших бюро правової допомоги звернулися 783 тисячі громадян. З одного боку це свідчить про потребу українців у правовій допомозі. А з іншого - добре демонструє, що ми зробили правові послуги реально доступними для всіх українців, навіть у найбільш віддалених населених пунктах, де й працюють 432 бюро правової допомоги», - наголосив очільник Мін’юсту.

За його словами, бюро правової допомоги за два роки завоювали довіру українців та зруйнували стереотип про те, що безоплатне - це зазвичай неякісне.

«Сьогодні центри та бюро правової допомоги - це те місце, куди будь-яка людина може звернутись з правовою проблемою, її вислухають та не залишать напризволяще у складній життєвій ситуації», - переконаний Міністр юстиції України Павло Петренко.

Він також поінформував присутніх, що в Україні працює понад 550 точок доступу до правової допомоги, центрів та бюро, які надають захист як у кримінальних, так і в адміністративних та цивільних справах. Право на безкоштовного адвоката мають усі соціально-незахищені верстви населення. Серед них - малозабезпечені, інваліди, пенсіонери, воїни АТО, тимчасово переміщені особи, діти та  інші категорії громадян.

«Зараз право на безоплатне представництво власних інтересів у суді мають понад 8 млн українців. Фактично ми вперше в історії України забезпечили повноцінний доступ до правосуддя мільйонам громадян, які раніше не мали жодної можливості найняти адвоката та захистити свої інтереси в суді», - додав Павло Петренко.

Загалом до центрів та бюро системи безоплатної правової допомоги звернулися 1 млн 300 тисяч громадян. Понад 162 тисячі українців отримали адвоката для представництва своїх інтересів у суді.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua