Павло Петренко: Ми стягнули з "Газпрому" понад 80 млн гривень та арештували активів ще на 33,3 млн (відео)
вівторок, 20 червня 2017, 17:39

Державна виконавча служба в рамках виконання судового рішення проти ПАТ «Газпром» стягнула й забезпечила передачу до Державного бюджету України 80,8 млн грн та наклала арешт на активи російської компанії номінальною вартістю 33,3 млн грн.

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Станом на сьогодні з ПАТ «Газпром» на користь Державного бюджету стягнено 80 млн 800 тис. грн. Це кошти у вигляді дивідендів від третіх осіб, які були виявлені на території України і щодо яких достеменно відомо, що вони належать даній компанії», - зазначив очільник Мін’юсту.

Окрім того, він повідомив, що нині накладено арешт на акції компанії "Газтранзит" з номінальною вартістю 33, 3 млн грн, які належать "Газпрому".

Міністр юстиції нагадав: рішенням Господарського суду міста Києва, яке було підтверджено апеляційною та касаційною інстанціями, з "Газпрому" на користь Державного бюджету України було стягнуто 171 млрд  932 млн грн. штрафу за зловживання монопольним становищем на території України.

"До Міністерства юстиції надійшов відповідний виконавчий документ від 17 березня 2017 року. Ми згідно з українським законодавством розпочали процедуру стягнення даних коштів", - сказав він.

За словами очільника Мін’юсту, вже зараз очевидно, що активів "Газпрому" на території України буде недостатньо для покриття суми штрафу.

"Ми продовжуватимемо в межах чинного українського законодавства виконання даного судового рішення. Після вичерпання всіх національних інструментів розшуку активів на території України ми перейдемо до міжнародних інструментів правової допомоги щодо виконання даного рішення на території інших країн. Україна має 27 договорів про правову допомогу з іншими країнами, в тому числі й з країнами ЄС. Нині ми відпрацьовуємо юридичний механізм пред’явлення до виконання даного рішення суду до країн, які мають з нами такі договори», - заявив Павло Петренко.

"Скеровуються запити до органів, які здійснюють реєстрацію та перереєстрацію рухомого і нерухомого майна; скеровуються запити до державної фіскальної служби щодо виявлення рахунків ПАТ "Газпром", - додав він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua