Павло Петренко: Мін’юст та НАЗК підписали меморандум про співробітництво та обмін інформацією (відео)
четвер, 21 липня 2016, 09:18

Міністр юстиції Павло Петренко та голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак підписали Меморандум про співпрацю та обмін інформацією між Міністерством юстиції та НАЗК.

"Меморандум передбачає об’єднання зусиль щодо підключення агентства до всіх без виключення реєстрів, які оперуються Міністерством юстиції. Це дуже важливий крок, адже для ефективної превенції, моніторингу діяльності та життя державних службовців у агентства має бути відповідний інструмент. Таким інструментом є доступ до всіх баз даних: нерухомості, бізнесу, антикорупційного реєстру та інших", - зазначив Павло Петренко.

Він також наголосив, що Мін’юст повністю сприятиме НАЗК щодо оперування реєстрами, адже нині вкрай важливо, щоб превентивний антикорупційний орган якомога швидше запрацював максимально потужно і продемонстрував ефективну роботу.

"Ми перший орган, який надає доступ НАЗК до власних баз даних. Ми хочемо, щоб агентство ефективно виконувало свою основну функцію – моніторинг життя державних службовців. Це розкриття інформації про тих державних службовців, які ведуть неналежний спосіб життя, які займаються корупцією і мають статки, котрі не відповідають їхнім деклараціям", - зауважив очільник Мін’юсту.

Він нагадав, що протягом останніх 25 років не було прозорої системи контролю за діяльністю держслужбовців. Через це Україна отримала державний апарат, який, не зважаючи на низькі зарплати, мав величезні статки, не задеклароване майно і родичів мільйонерів.

На його переконання, нова електронна система декларування, яка оперується агентством, стане ефективною лише в тому випадку, коли буде синхронізована з реєстрами Міністерства юстиції та інших органів влади.

"Запуск електронного декларування і моніторингу життя держслужбовців – це дуже серйозний превентивний захід для того, щоб державна служба очистилася від людей, які не можуть пояснити звідки у них такі статки. Ми зможемо знайти достойних людей, які прийдуть в нову державну службу через конкурси", - резюмував Павло Петренко.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua