Павло Петренко: Мін'юст врятував від рейдерських захоплень майно на суму понад 125 млрд гривень (відео)
вівторок, 5 липня 2016, 19:15

Міністерство юстиції врятувало майно українців на суму понад 125 мільярдів гривень. А однією з резонансних справ є скарга «Бунге» - американської компанії, що вклала в Україну понад 13 мільярдів гривень. Це майже 15% від обсягу усіх інвестицій за минулий рік.

Про це повідомив міністр юстиції, представник «Народного фронту» Павло Петренко під час прес-конференції на тему «Удар Мін’юсту по рейдерах».

Він також наголосив, що завдяки проведеній реформі реєстраційної служби український бізнес та іноземні інвестори отримали реальний інструмент для максимально безболісного повернення законного майна, що було захоплене рейдерами.

«З початку року при Міністерстві юстиції діє Комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка вже отримала 900 скарг та задовільнила майже 150 з них», - додав він.

При цьому міністр юстиції звернув окрему увагу на те, що нині здійснюється постійний тиск на комісію. А це є позитивним сигналом, який підтверджує правильність обраного шляху.

Компанія «Бунге» відзначила той факт, що новий механізм Міністерства юстиції фактично врятував активи підприємства та повернув законну власність.

«Міністерство юстиції бореться з раковою пухлиною української  економіки – з рейдерством», - зазначив Директор юридичного департаменту «Бунге Україна» Олег Бігдан. 

Головний ворог рейдера – публічність, головний друг – тиша. Тому Мін’юст закликає повідомляти про захоплення майна, аби допомогти повернути його законним власникам, як це сталося у випадку з компанією «Бунге», - повідомили у відомстві

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua