Павло Петренко: Наша мета – Путін в Гаазі (відео)
субота, 11 листопада 2017, 15:09

Україна подала низку позовів в міжнародні судові інстанції проти Росії, і цей шлях має завершитись міжнародним кримінальним трибуналом, де на лаві підсудних в Гаазі буде сидіти Путін і його оточення.

Про це заявив міністр юстиції, представник партії "Народний фронт" Павло Петренко, виступаючи на з’їзді партії, який проходить в суботу у Києві.

"В 2014 році без досвіду, без достатніх фінансових ресурсів ми згуртували команду патріотів, яка розпочала підготовку і подачу масштабної кількості справ, які фіксували агресію і військові злочини Росії і її керівників. Вже зараз 5 великих справ проти Росії слухається Європейським судом з прав людини", - сказав він.

"Подано низку позовів до міжнародного суду ООН. Але я переконаний, що цей шлях завершиться міжнародним кримінальним трибуналом, де на лаві підсудних в Гаазі буде сидіти Путін і його оточення. Це наша ціль", - наголосив Павло Петренко.

Говорячи про успіхи міністерства юстиції, він зазначив, що у 2014 році українці поставили перед командою "Народного фронту" надзвичайно амбітні завдання – змінити країну на краще, зробити її сильною і незалежною.

Петренко зазначив, що "три роки скептики розповідали, що ми ідеалісти, романтики, а деякі експерти казали, що це неможливо здійснити в такий короткий термін".

"Крок за кроком ми щодня робимо важку роботу для того, щоб ця країна змінювалася", - наголосив міністр.

Він наголосив, що у 2014 році Уряд Арсенія Яценюка розпочав реформу юстиції і правосуддя.

"Запущено масштабну судову і антикорупційну реформу. І саме зараз, в ці хвилини, Україна отримала новий Верховний Суд і 114 нових суддів ВСУ. Саме завдяки принциповій позиції "Народного фронту" і уряду ми домоглися повного перезавантаження судової системи", - сказав він.

Він також наголосив, що уряд Яценюка вперше за 20 років незалежності забезпечив надання громадянам безоплатної правової допомоги. Наразі по всій країні створено 550 таких центрів.

"Маски-шоу стоп" - захист прав підприємців через прийняття закону, який заборонить правоохоронцям здійснювати тиск і вимагання грошей з бізнесу", - сказав міністр.

"Другий проект - "Чужих дітей не буває". Ми підняли серйозний пласт питань щодо захисту дітей від домашнього насильства і безвідповідальності тих батьків, які ухиляються від виконання обов'язку утримувати дітей", - зазначив він.

Павло Петренко також відзначив захист прав селян і аграріїв, а це 7 мільйонів українців, від рейдерства і захоплення їхніх земель.

"Онлайн-сервіси і прибирання бюрократії під час спілкування між громадянином і державою. Ми запустили процес дебюрократизації і прибирання засилля паперів, довідок і чиновників", - сказав він.

"Мін'юст відкрив всі реєстри. Ми зараз є самою відкритою країною в частині баз даних. Ми запустили онлайн-сервіси, і вже зараз понад 30 онлайн-сервісів працюють по реєстрації бізнесу, нерухомості, побутових послугах", - наголосив міністр юстиції.

Він також відзначив запровадження програми "Шлюб за добу" і отримання свідоцтв про народження дитини в пологових будинках.

Він також наголосив, що команда "Народного фронту" ініціювала ухвалення парламентом антирейдерських законів і запровадження жорсткої відповідальності за рейдерство.

"Тільки цього року ми врятували сотні підприємств і підприємців від захоплень і шахрайства", - підкреслив Павло Петренко.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua