Павло Петренко назвав чотири ключові пріоритети для Мін’юсту на 2016 рік (відео)
четвер, 26 травня 2016, 16:52

Міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко розповів про пріоритетні реформи, які Мін’юст планує реалізувати цього року.

На своїй сторінці у Facebook Павло Петренко розповів про зустріч з представниками громадських організацій та експертного середовища на майданчику Реанімаційного пакету реформ.

«Метою зустрічі був відкритий діалог, обговорення результатів роботи Мін'юсту за 2 роки, а також презентація пріоритетних реформ, які ми плануємо реалізувати в Міністерстві юстиції протягом найближчого року», - повідомив він.

За словами міністра юстиції, передовсім в планах розширення системи безоплатної правової допомоги.

«Це величезний проект, який стосується понад 8 мільйонів українців. Його розпочав ще попередній Уряд, відкривши 100 центрів безоплатної правової допомоги по всій країні. Зараз ми плануємо розширити мережу, фактично на всі маленькі міста і районні центри», - уточнив Павло Петренко.

Другий напрямок, як зазначив міністр, - це реформа пенітенціарної системи, яка є найбільш проблемною серед органів системи юстиції.

«Тут й досі панують радянські репресивні моделі роботи. Ми маємо змінити цю систему, щоб як мінімум забезпечити гідні умови утримання людей», - пояснив він.

«Третій блок – судова реформа, яка була предметом найгарячішої дискусії. Один з елементів судової реформи – реформа системи виконання судових рішень», - зазначив Павло Петренко.

І останній блок, за словами міністра, – децентралізація і переведення в онлайн режим всіх без виключення сервісів Міністерства юстиції. Передовсім йдеться про послуги, які надають органи РАЦС.

«Цей крок стане останнім у процесі децентралізації в системі Мін’юсту. Ми повністю відмовимося від будь-яких адміністративних послуг», - наголосив очільник відомства.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua