Павло Петренко: Новації Мін’юсту третій рік поспіль забезпечують стабільне зростання позицій України в рейтингу Doing Business
середа, 26 жовтня 2016, 11:59

Новації Міністерства юстиції третій рік поспіль забезпечують стабільне зростання позиції України в рейтингу Світового банку щодо легкості ведення бізнесу рейтингу Doing Business.

Про це повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно був оприлюднений рейтинг Світового банку щодо легкості ведення бізнесу Doing Business 2017. Україна в ньому піднялась на 3 позиції і посіла 80 місце», - зазначив він.

За словами Павла Петренка, з одного боку, зростання позиції нашої країни не настільки значне, як очікувалось. «Але вкрай важливим є те, що майже всі запроваджені Мін’юстом ініціативи були враховані у свіжому рейтингу. Більше того, саме наші новації вже третій рік поспіль забезпечують стабільне зростання позиції України в списку країн з найбільш сприятливими умовами для інвестицій», - додав він.

Для прикладу міністр юстиції навів прийняття закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань», що дало можливість Україні піднятися за показником «Реєстрація бізнесу» з 30 на 20 місце.

Ще одна важлива новація у компоненті «Забезпечення виконання контрактів» сприяла зростанню з 98 на 81 місце.

«Міністерство юстиції та Уряд продовжують роботу з удосконалення законодавства для подальшого просування України в рейтингу легкості ведення бізнесу. Створення максимально сприятливого бізнес-клімату – це гарантія інвестиційної привабливості нашої країни, це збільшення притоку коштів у економіку України, це нові робочі місця і податки для нашого бюджету», - наголосив Павло Петренко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua