Павло Петренко: Парламент до кінця року має ухвалити закон, який поверне українцям $1,5 млрд, вкрадені Януковичем
середа, 7 грудня 2016, 15:10

Верховна Рада має до кінця 2016 року ухвалити закон, який поверне громадянам України арештовані на рахунках українських банків $1,5 млрд, що були вкрадені Віктором Януковичем та його оточенням.

На цьому наголосив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко, виступаючи на засіданні Уряду.

Він нагадав, що відповідний законопроект був розроблений Мінюстом спільно з міжнародними експертами та внесений до Верховної Ради.

«Однак народні обранці чомусь не поспішають з його прийняттям. Наша принципова позиція – український парламент має проголосувати за даний закон, який поверне громадянам щонайменше 1,5 мільярда арештованих на рахунках українських банків доларів, вкрадених оточенням Януковича. Закликаю депутатів: до кінця року проголосувати за цей документ», - зазначив Павло Петренко.

Він також відзвітував про реалізацію плану антикорупційних заходів в рамках спільної урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції». Дана ініціатива дала можливість розробити та затвердити 5 жовтня план, в якому були чітко визначені конкретні кроки та строки боротьби з корупцією.

«За ці кілька місяців ми підготували зміни до законодавства, які забезпечать спрощення порядку надання адміністративних послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану і передачу відповідних повноважень на місця. Ми вже провели аналогічну реформу у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості і вона довела свою ефективність», - зазначив міністр.

Також Павло Петренко нагадав про нещодавно ухвалений за ініціативою Мін’юсту комплексний антирейдерський закон, яким вводиться кримінальна відповідальність для всіх учасників рейдерських оборудок.

«Ще одним напрямком плану є питання, кадрового оновлення державної пенітенціарної служби. Ми взяли на себе зобов’язання завершити цей процес до кінця року. Протягом кількох місяців було проведено майже 200 конкурсів із залученням представників Ради Європи та експертів низки міжнародних організацій. Нам вже вдалося сформувати 70% персонального складу відповідних департаментів. Це цивільні люди, які прийшли з інших секторів економіки і мають бажання реформувати дану систему, прибрати звідти корупцію і нелюдські умови утримання громадян», - зазначив міністр.

Павло Петренко наголосив, що боротьба з корупцією триває, і висловив сподівання, що громадські організації й надалі співпрацюватимуть з державою в цьому напрямку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua