Павло Петренко: Понад 1000 батьків оформили державну допомогу при народженні дитини, не виходячи з пологового будинку
середа, 19 липня 2017, 17:30

За 3,5 місяці з моменту запуску спільної онлайн послуги Міністерства юстиції, Міністерства соціальної політики та Держагентства з питань електронного урядування щодо оформлення державної допомоги при народженні дитини, цим сервісом скористалися понад 1000 батьків новонароджених.

Про це повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Міністерство юстиції першим серед державних органів почало запроваджувати онлайн сервіси для громадян. Адже це не лише зручно, а й дає можливість уникнути спілкування з чиновниками і унеможливлює корупцію. Дякую нашим партнерам з Мінсоцполітики та держагентства, які перейняли цей досвід Мін’юсту і разом з нами запровадили новий електронний сервіс. Завдяки йому батькам понад 1000 малюків не довелося стояти в чергах, спілкуватися з держслужбовцями. Зекономлений час вони змогли провести з новонародженими малюками», - зазначив він.

Раніше подати документи на отримання допомоги можна було лише у паперовій формі під час особистого візиту до відділів соцзабезу. Так, 2016 року близько 400 тис. українців особисто відвідали органи соцзахисту населення, витративши на це купу часу. Завдяки онлайн-сервісу запроваджено принципово новий рівень якості обслуговування. Всі необхідні документи можна подати у будь-який зручний час – 24 години на добу сім днів на тиждень – через Інтернет.

Більше того, завдяки налагодженій взаємодії між реєстрами Мін’юсту та Мінсоцполітики, скорочено кількість документів, які мають пред’явити заявники. Відтепер не потрібна копія свідоцтва про народження дитини – працівники управлінь соцзахисту самостійно перевіряють наявність відповідного свідоцтва у реєстрі актів цивільного стану.

Якщо користувач має електронний цифровий підпис (ЕЦП), результати розгляду заявки також надходять онлайн – на електрону пошту заявника. Але відсутність ЕЦП не є перешкодою для користування сервісом. У такому разі в режимі онлайн можна направити документи на попередній розгляд. Це значно скоротить час особистого візиту до управлінь соцзахисту.

За словами Павла Петренка, 2 роки тому, коли Міністерство юстиції запускало пілотний проект з видачі свідоцтв про народження у медичних закладах, була поставлена амбітна мета – зробити так, щоб українці при народженні дитини отримували повний спектр послуг прямо у пологовому.

«Ми сказали - ми зробили. Нині батьки новонароджених українців, не виходячи з пологового будинку, можуть отримати фактично весь спектр послуг. Це і свідоцтво про народження, і реєстрація місця проживання малюка, які можна оформити прямо у пологових будинках, а також онлайн послуга з оформлення державної допомоги», - наголосив очільник Мін’юсту.

Скористатися онлайн послугою з оформлення державної допомоги при народженні дитини можна на порталі Мінсоцполітики.

З часом сервіс також буде доступний на Єдиному державному порталі адміністративних послуг.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua