Павло Петренко: Прийняття закону про електронні довірчі послуги дозволить українцям вести бізнес і отримувати держпослуги через смартфон
понеділок, 13 лютого 2017, 16:24

Підтримка Верховною Радою розробленого Міністерством юстиції Закону «Про довірчі послуги» (№4685) дасть можливість запустити в Україні такі сучасні електронні інструменти ідентифікації як MobileID (через мобільний телефон), BankID (через банківську картку), а також забезпечить бізнес сервісами з електронного підтвердження підпису та печатки компанії.

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Для простого українця це означає, що зі свого мобільного телефону кожен з нас зможе зареєструвати компанію, підписати будь-який договір, направити відповідний запит і отримати будь-яку інформацію, яка стосується діяльності того чи іншого державного органу», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, завдяки запуску нових сервісів вся активна діяльність малого і середнього бізнесу щодо комунікації з державними органами та партнерами може проходити з використанням звичайного смартфону. Без купи паперів, без спілкування з бюрократами, без корупційної складової.

Українці також зможуть отримати чимало позитивів при веденні міжнародного бізнесу.

«Прийняття даного законопроекту дає можливість українському бізнесу брати участь у тендерних закупівлях країн Європейського Союзу, які проводяться на електронних майданчиках», - додав Павло Петренко.

Він також зауважив, що створення справжньої прозорої системи електронних комунікацій в українській державі дає Україні всі шанси стати однією з найпрогресивніших у сфері ІТ-держав.

«Ми маємо величезний потенціал спеціалістів. Ми маємо дуже потужну технічну і наукову базу. А найголовніше – ми маємо бажання українського Уряду запроваджувати ці технології у повсякденному житті», - заявив міністр.

При цьому він публічно звернувся до народних депутатів з проханням наступного сесійного тижня підтримати даний законопроект.

«У такому випадку ми вже до кінця року матимемо реальний результат. І оператори мобільного зв’язку, і українські банки вже заявили про готовність повноцінно запроваджувати ці системи. Так само ми зможемо всі прописані у законопроекті інструменти імплементувати в життя державного службовця», - резюмував Павло Петренко.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua