Павло Петренко: СЕТАМ використовуватиме одну з найпрогресивніших у світі систему захисту баз даних
четвер, 20 квітня 2017, 16:14

Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) однією з перших почне використовувати у своїй роботі Blockchain – систему захисту й зберігання баз даних, яка є однією з найпрогресивніших у світі.

Про це сьогодні в ході презентації результатів роботи ДП «СЕТАМ» за перший квартал 2017 року повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Україна підписала меморандум щодо розвитку технології Blockchain – системи захисту й управління базами даних, яка є однією з найпрогресивніших у світі. Міністерство юстиції зараз веде перемовини, щоб ми були першими з міністерств, яке імплементує цю систему на базі наших реєстрів та СЕТАМ. Це та реальність, яка засвідчить нашу готовність запроваджувати нові технології й підходи до захисту інформації в державних структурах», - зазначив очільник Мін’юсту.

Він також нагадав, що СЕТАМ стала одним із перших державних стартапів, який Міністерство юстиції запустило ще 2014 року.

«Напрямок продажу конфіскованого майна до запуску системи був справжнісіньким полігоном для макрокорупції. Мільярди гривень, які отримували через непрозорі продажі, перетікали до кишень тих осіб, які фактично протягом багатьох років використовували торги для власної наживи. Коли наша команда прийшла до Мін’юсту, лише одна наближена до «сім’ї» приватна компанія монопольно займалася продажами всього конфіскованого майна Державної виконавчої служби. Ми тоді прийняли революційне рішення, яке було підтримане Урядом, і запровадили електронний майданчик з продажу конфіскованого майна у вигляді аукціонів. Цей майданчик став прототипом системи електронних державних закупівель ProZorro», - додав Павло Петренко.

ДП «СЕТАМ» за період своєї діяльності реалізувало активів на загальну суму 2,6 млрд грн. З них у першому кварталі 2017 року – понад 386 млн грн. Завдяки цьому Державний бюджет отримав додаткові 299,5 млн грн надходжень.

Одним із досягнень ДП «СЕТАМ» є суттєве збільшення кількості лотів, реалізованих із приростом ціни. Зараз це 57% всіх лотів, проданих через систему СЕТАМ. При цьому приріст ціни лотів, проданих за ціною, вищою за початкову, склав 24%. Підтвердженням ефективності роботи команди ДП «СЕТАМ» є реалізація 44% лотів з перших торгів – без уцінки.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua