Павло Петренко: Стартував всеукраїнський проект «Я МАЮ ПРАВО!» (відео)
середа, 7 червня 2017, 15:19

Стартував всеукраїнський проект «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого забезпечити українців інформацією про права, що гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати.

«Сьогодні разом з нашими партнерами з Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» дали старт всеукраїнському проекту «Я МАЮ ПРАВО!», - повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

Очільник Мінюсту зазначив, що на жаль, за 25 років влада не спромоглась до кінця забезпечити українців знаннями про права громадян та інструментами їхнього захисту.

«За нашими даними понад 72% відсотки українців потребують знань про свої права. При цьому більшість з них готова активно захищати власні права. За останні три роки Уряди Яценюка та Гройсмана послідовно та проактивно розвивають систему безоплатної правової допомоги (БПД) для українців», - зазначив він.

«У зв'язку з цим команда Мін'юсту прийняла рішення розпочати реалізацію національного просвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!", завдання якого забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати. Важливо, що проект передбачає механізми покарання тих чиновників, які грубо порушуватимуть права українців»,- пояснив Павло Петренко.

Він наголосив на необхідності раз і назавжди перервати ганебну практику, коли чиновник користується незнанням громадянами своїх прав і зловживає цим. «Коли ми – українці – знаємо свої права, ми стаємо сильними і здатними захистити себе. Це робить сильною і нашу українську державу», - зазначив міністр.

Цього року проект розпочинається з інформування та надання прикладних рекомендацій щодо захисту прав громадян за 3 напрямками: права громадян у сфері правосуддя; захист права власності; формування вмінь протистояння побутовій корупції, зокрема - у вищих навчальних закладах.

«Хочу висловити окрему подяку нашим партнерам з USAID і американському Уряду, які системно і послідовно підтримують реформи у сфері юстиції і разом з нами сьогодні дали старт цьому проекту. Так само хочу подякувати тисячам співробітників органів юстиції та центрів безоплатної правової допомоги по всій Україні, завдяки щоденній праці яких і буде реалізовано дану кампанію», - сказав Павло Петренко.

Разом з тим міністр закликав представників неурядових організацій, громадськості та ЗМІ долучатись до цієї роботи у загальнонаціональному проекті "Я МАЮ ПРАВО!".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua