Павло Петренко у Страсбурзі від імені України підписав дві конвенції Ради Європи (фото)
понеділок, 11 вересня 2017, 19:33

Міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко в рамках робочого візиту до Страсбурга (Франція) від імені України підписав дві конвенції Ради Європи: Конвенцію про правопорушення, пов'язані з культурними цінностями, та Конвенцію проти торгівлі людськими органами.

У рамках візиту міністр юстиції провів зустрічі з очільником Генерального директорату з прав людини та правових питань Ради Європи Крістосом Джакумопулосом, головою Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Женев’євом Майєром та головою Департаменту інформаційного суспільства Патріком Пеннінксом.

Під час усіх зустрічей ключовими були теми українських політв’язнів, незаконно утримуваних на території Криму та Російської Федерації.

Павло Петренко поінформував європейських колег про засудження окупаційними, так званими «органами влади» заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, що є прямим порушенням основоположних прав людини. Також сторони обговорили розробку стратегії подолання системної проблеми невиконання рішень українських судів.

Очільник українського Мін’юсту також відвідав Європейський суд з прав людини, де зустрівся з головою ЄСПЛ Гвідо Раймонді та взяв участь у круглому столі, присвяченому реформі правосуддя в Україні.


«Україна – це Європа. Наші європейські партнери готові й надалі підтримувати нас у тих змінах, які ми активно запроваджуємо», - резюмував враженнями від візиту Павло Петренко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua