Павло Петренко: Україна подала до Європейського суду з прав людини 5 скарг проти Росії (відео)
п’ятниця, 7 жовтня 2016, 14:03

Україна подала до Європейського суду з прав людини п’ять скарг у зв’язку з агресією Російської Федерації.

Про це повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко під час сьогоднішньої години запитань до Уряду у Верховній Раді.

«П’ять міждержавних справ проти Росії у Європейському суді з прав людини містять десятки тисяч сторінок доказів, відео та фотофактів порушення агресором прав людини в окупованому Криму та на Донбасі. Дві з них вже комуніковані ЄСПЛ. Інші проходять усі необхідні процедури попри те, що цей процес всіляко блокується і затягується російською стороною», - зазначив міністр.

Паралельно з цими справами центри безоплатної правової допомоги Мін’юсту надають консультації та допомогу у підготовці індивідуальних позовів до ЄСПЛ громадян, чиї права були порушені агресором. Нині вже подано понад 2 тисячі таких позовів від українців.

«Ми підготували необхідні документи і доказову базу про порушення російською стороною Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999 року, Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 року, а також Конвенції ООН з морського права 1982 року», - наголосив Павло Петренко. 

«За нами правда. Тому кожна з цих справ буде доведена до логічного завершення, а винуваті в порушенні міжнародних норм понесуть за це відповідальність», - підкреслив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua