Павло Петренко: Уряд поновив роботу антирейдерських аграрних штабів (відео)
середа, 18 квітня 2018, 13:25

За ініціативи міністра юстиції, представника партії «Народний фронт» Павла Петренка Уряд відновив роботу антирейдерських аграрних штабів на час проведення посівної кампанії.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

«Весна – час відновлення сільськогосподарських робіт. Так само активізуються й аграрні рейдери. Ми вже отримали кілька сигналів з регіонів про можливість загострення ситуації із захопленням земель. Тому Міністерство юстиції та перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів виступили перед Урядом з ініціативою поновити роботу антирейдерських аграрних штабів на час посівної кампанії», - наголосив очільник Мін’юсту.

Павло Петренко нагадав, що минулого року створені в усіх регіонах за ініціативи Міністерства юстиції антирейдерські агарні штаби довели свою ефективність під час кампанії збору збіжжя влітку та восени. Тоді вдалося попередити сотні конфліктів та запобігти десяткам спроб захоплень землі та врожаю.

«За 3 місяці роботи штаби розглянули 491 звернення. Фактично кожне четверте з них стосувалося спроб захоплення майна чи збіжжя. Завдяки роботі штабів проти рейдерів порушили 17 кримінальних справ», - додав міністр.

Важливою складовою штабів була правопросвітницька робота. Мобільні групи здійснили 1858 виїздів до віддалених сіл та надали консультації 15 тисячам громадян.

Він також зауважив, що за період роботи штаби визначили системні прогалини в законодавстві, які розв’язували руки рейдерам. Проаналізувавши їх, Мін’юст розробив низку ініціатив, які були схвалені Урядом.

«Ми ліквідували технічну можливість проводити реєстрацію земельних «ділянок-привидів» та запровадили автоматизовану система обміну інформацією між земельним кадастром та реєстром нерухомості. Окрім цього, ми запустили сервіс «СМС МАЯК», який дає можливість власнику контролювати будь-які спроби внести зміни до реєстру щодо своєї земельної ділянки», - повідомив Павло Петренко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua