Павло Петренко закликає депутатів підтримати зміни до Конституції в частині судочинства
середа, 18 травня 2016, 12:44

Міністр юстиції України, представник «Народного фронту» Павло Петренко закликає народних депутатів підтримати зміни до Конституції в частині судової реформи.

Якнайшвидше схвалення Верховною Радою змін до Конституції України та закону «Про судоустрій» забезпечить проведення судової реформи та очищення судів, вважає міністр.

«На сьогоднішній день ми маємо величезну проблему у вигляді нереформованої судової системи. Тому я хочу звернутися до депутатів Верховної Ради України з проханням підтримати пакет конституційних змін, які були внесені Президентом щодо судової реформи. Це ті питання, які не можуть бути відтерміновані, вони стосуються національної безпеки держави», - наголосив міністр.

Він зазначив, що з несправедливістю і корумпованістю суддів українці стикаються мало не щодня. Міністр юстиції також навів як факти приклади блокування судовими рішеннями конкурсів на заміщення вакантних посад керівників держпідприємств.

«Очищення судової системи і реформа судової системи – це реформа №1, яка стосується кожного українця і яка стосується майбутнього і виживання України», - підкреслив Павло Петренко.

За його словами, Мінюст готовий повністю сприяти тому, щоб судова реформа отримала підтримку сесійної зали парламенту. «Це зміни до Конституції, і саме основне – імплементаційний закон «Про судоустрій», який дасть можливість провести перезавантаження і очищення судової системи», - пояснив він.

«Повинен бути прийнятий закон, який дасть нам можливість отримати новий Верховний Суд, обраний через конкурс, ліквідувати вищі спеціалізовані суди, максимально оновити апеляційну гілку і першу інстанцію», - додав Павло Петренко.

Урядовець вважає, що народні депутати «повинні відкинути всі політичні баталії і політичну риторику та об’єднатися для того, щоб побороти основного ворога в Україні – корупцію і непрозору роботу судової гілки влади, яка повинна забезпечувати справедливість».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua