Павло Петренко: Закликаю Верховну Раду першочергово розглянути законопроект про передачу громадам функцій РАЦС
середа, 18 січня 2017, 15:34

Міністерство юстиції на чолі з представником партії «Народний фронт» Павлом Петренко ініціює передачу місцевим громадам функцій органів державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦС).

За пропозицією Павла Петренка відповідний проект закону був схвалений сьогодні на засіданні уряду.

«Сьогодні ми запустили другий етап децентралізації адміністративних послуг Мін’юсту. Уряд підтримав розроблений нами спільно з депутатами та представниками громадськості законопроект, який забезпечить передачу всіх без виключення функцій РАЦС місцевим громадам», - зазначив міністр на своїй сторінці у Facebook.

Павло Петренко уточнив, що йдеться про ті послуги, які стосуються повсякденного життя кожного українця: реєстрація народження, реєстрація шлюбу, зміна прізвища, зміна імені та багато інших.

«У перехідний період наші структурні підрозділи надаватимуть послуги у сфері реєстрації актів цивільного стану паралельно з місцевими громадами. Однак вже за 2-3 роки всі без винятку відповідальні місцеві громади мають перебрати ці функції на себе», - наголосив міністр.

Павло Петренко закликав голів міст, селищ та територіальних громад активно включатися в цей процес, адже сплачені за послуги кошти залишатимуться в місцевих бюджетах.

«Окрім того, закликаю депутатів Верховної Ради розглянути цей проект як першочерговий», - зазначив очільник Мінюсту.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua