Павло Петренко: Запуск бюро правової допомоги дасть можливість кожному українцю реалізувати право на захист
вівторок, 23 серпня 2016, 13:00

Завдяки запуску понад 400 бюро правової допомоги кожен українець, незалежно від того -  живе він у місті мільйоннику, в маленькому містечку чи селищі, - отримає право на захист.

Про це повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко в ході відвідин Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

За його словами, запуск повноцінної системи правової допомоги населенню  один із  найбільших соціальних проектів країни, який є затребуваним серед громадян.

Протягом року даний проект існував у вигляді 100 центрів правової допомоги. За цей час понад 200 тисяч українців, які не мали можливості найняти адвоката, отримали допомогу.

«Тому ми прийняли рішення запустити бюро правової допомоги в кожному маленькому містечку. Сьогодні на нараді ми побачили, що вони запрацюють, як правило, в маленьких містечках з населенням близько 20 тисяч. До цих містечок увага влади ніколи не доходила. Мін’юст є першим з центральних органів влади, який запустив таку розгалужену мережу бюро правової допомоги. Тож кожен українець, незалежно від того, живе він у місті мільйоннику, в маленькому містечку чи селищі, отримає право на захист», - зазначив очільник Мін’юсту.

Павло Петренко також поспілкувався з новопризначеними керівниками бюро правової допомоги. 15 таких закладів почнуть працювати на Івано-Франківщині у вересні.

«У вас відповідальна місія. Адже ви, фактично, нове обличчя Міністерства юстиції. У кожному маленькому містечку, в кожному районі вас сприйматимуть і асоціюватимуть або зі справедливістю і захистом, або з тими негативними явищами, які були в минулому. Тому я хочу, щоб ви ставилися до цієї роботи з душею», - зазначив під час зустрічі міністр юстиції.

Він наголосив, що це складна робота. Адже до бюро приходитимуть люди зі своїми проблемами, і часто ці проблеми безпосередньо не стосуватимуться правової допомоги.

«У мене велике прохання: жодну людину не можна залишити без допомоги. Ви маєте надати їм правову допомогу чи адвоката. Навіть якщо в людини питання, яке не стосується правової допомоги, ви маєте вислухати кожного», - зауважив Павло Петренко.

В Рамках візиту міністр юстиції також відвідав Івано-Франківський обласний перинатальний центр, де вручив перші документи батькам восьми новонароджених: п’яти хлопців та трьох дівчаток, в тому числі однієї двійні.

Він зазначив, що до сервісу приєдналися 15-ть із 17-ти медичних закладів області, в яких приймають пологи. 

За його словами, на Івано-Франківщині понад 40% новонароджених отримали свій перший документ завдяки даному сервісу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua