Передача Андріївської церкви Вселенському Патріарху – ознака повноти православ’я в Україні, – Віктор Єленський (відео)
четвер, 18 жовтня 2018, 11:39

Передача Андріївської церкви Вселенському Патріарху стане видимою ознакою присутності Вселенського Патріарха та присутності повноти православ’я в Україні.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Віктор Єленський з парламентської трибуни.

Коментуючи законопроект "Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника "Софія Київська" (№9208), народний депутат зазначив, що Верховна Рада двічі зверталася до Вселенського Патріарха з проханням повернутися в Україну і повернути в Україну справедливість.

"Верховна Рада VIII скликання двічі просила Константинопольського Патріарха дати православним українцям те, що їм належить по справедливості та по історичному закону – автокефалію для її православної церкви", – наголосив Віктор Єленський.

"Вселенський Патріарх повернувся в Україну. Він повернувся туди, куди його попередники принесли світло Євангелія, де йому належали, як казав пан Парубій, понад 20 ставропігій, де в його підпорядкуванні були численні храми, монастирі, братства, місії тощо", – додав представник "Народного фронту".

"Сьогодні ми маємо розв’язати питання про надання йому в користування Андріївську церкву. Це буде видима ознака присутності Вселенського Патріарха в Україні, це буде видима ознака присутності повноти православ’я", – підсумував Віктор Єленський.

Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект за основу і в цілому, віддавши за нього 237 голосів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua