Перемога України над "Газпромом" - це успіх команди патріотів, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 1 червня 2017, 12:20

Перемога України над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражному суді - це безумовний успіх українських юристів, економістів та команди патріотів, яка цього добивалася, зокрема "Народного фронту".

Про це заявив народний депутат Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

"Україна переконливо перемогла в Стокгольмському арбітражному міжнародному суді. Результат цієї перемоги є перемогою над Росією на енергетичному фронті гібридної війни, яку Росія вела проти України 20 років", - наголосив він.

Народний депутат нагадав, що у 2009 році тодішній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко "уклала кабальну для України угоду, за якою держава платила за газ дорожче, ніж платили європейські країни".

При цьому Антон Геращенко зауважив, що з тих пір Тимошенко жодного разу публічно не пояснила народу України, чому договір був укладений на настільки невигідних умовах.

"У мене є своя точка зору, що це була прихована домовленість з Володимиром Путіним щодо умов підтримки її кандидатури на виборах президента України в 2010 році, які завершилися її повним фіаско. Путін не повірив їй і зрештою підтримав Віктора Януковича, а Україна залишилася з величезною проблемою, з тим, що "Газпром" нарахував нам $45 млрд боргів по цьому договору", - зауважив народний депутат.

Антон Геращенко також нагадав, що саме Арсеній Яценюк, будучи Прем’єр-міністром, ухвалив політично правильне рішення щодо необхідності звернутися до міжнародного суду щодо скасування цього невигідного для нашої держави договору.

"Завдяки злагодженій роботі команди "Нафтогазу" - Коболєва, Вітренка, які свого часу отримали доручення Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка подати до суду на "Газпром" ще навесні 2014 року. Після трирічної роботи юристів – це перемога!", - наголосив представник фракції "Народний фронт".

За словами парламентаря, Стокгольмський арбітраж чітко визнав, що Україна не зобов’язана платити за кабальними умовами "бери або плати", а також зобов’язав "Газпром" переглянути ціну газу для України.

"Вона (ціна) має бути значно нижче, що дозволить у майбутньому примусити "Газпром" - а це вийде, але знадобляться роки – знизити ціну, що може вплинути на зниження ціни на газ в цілому в Україні", - пояснив Геращенко.

Він також нагадав, що ще залишається на розгляді Стокгольмського арбітражу зустрічний позов "Нафтогазу" до "Газпрому" з вимогою заплатити недоплачені кошти за транзит Україною російського газу. Оскільки, як зазначив парламентар, згідно з цим договором "Газпром" платив Україні за транзит значно нижче, ніж він платить за мережі інших країн.

"Тому це повна безумовна перемога. Акції "Газпрому" впали на біржі на 2%. З врахуванням того, що капіталізація "Газпрому" десятки мільярдів доларів, то вже за день російська економіка втратила кілька мільярдів доларів. Це вражаючий успіх українських юристів, українських економістів та тієї команди патріотів, яка цього добивалася – команди "Народного фронту", - підсумував Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua