Перенесення розгляду апеляції САП щодо Мартиненка пов'язане з бюрократичними процедурами, - Павло Пинзеник (відео)
середа, 3 травня 2017, 12:40

Перенесення розгляду апеляції САП щодо обрання міри запобіжного заходу Миколі Мартиненку на 12 травня пов'язане із бюрократичними процедурами.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Павло Пинзеник, коментуючи неподання матеріалів справи із Солом'янського районного суду до Апеляційного суду Києва.

"Захист був готовий до апеляції, до розгляду по суті. Був готовий відстоювати свою позицію. Були присутні адвокати, був присутній сам Мартиненко. Ми, народні депутати, які прийняли рішення щодо взяття на поруки, прибули на засідання і були готові до розгляду", - сказав Пинзеник.

Щодо розгляду самої справи в апеляційній інстанції, Пинзеник підкреслив, що "не очікує нічого іншого, крім правосуддя".

"Сподіваюся, що всі обставини справи будуть ґрунтовно вивчені, сподіваюся, що судді виноситимуть рішення, виходячи із власної правосвідомості і керуватися законом. Нічого іншого від апеляції ми не очікуємо", - сказав народний депутат.

Павло Пинзеник також підкреслив, що вважає не зовсім адекватними рішення першої інстанції.

"Те, що людину за першим бажанням НАБУ-САП не запроторили до в'язниці, це не означає, що в Україні встановлено правосуддя. Правосуддя буде встановлено тоді, коли суд нарешті вивчатиме всі обставини. Наприклад, за рішенням Солом'янського районного суду Мартиненко зобов'язується здати до міграційної служби власний паспорт громадянина України. Тобто лишитися без єдиного документа, який згідно закону посвідчує його особу. Як це? Це не правосуддя, це часткове задоволення забаганок-цяцянок НАБУ-САП", - резюмував Пинзеник.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua