Перезавантаження суддівського корпусу має бути частиною коаліційної угоди, - Леонід Ємець (відео)
п’ятниця, 1 квітня 2016, 13:41

Створення Конституційної комісії на базі парламенту, повне перезавантаження всього суддівського корпусу та ухвалення в цілому узгодженого з Венеціанською комісією доопрацьованого закону «Про очищення влади» - такі позиції в частині судочинства фракція «Народний фронт» пропонує включити до нової коаліційної угоди.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя та член Конституційної комісії Леонід Ємець.

Зокрема він зазначив, що створення Конституційної комісії на базі парламенту було одним з пунктів ще старої коаліційної угоди. Однак він не був виконаний, а та Конституційна комісія, яка діє сьогодні при Президенті України, є лише дорадчим органом.

Крім того, Леонід Ємець наголосив, що пункт про внесення до коаліційної угоди доопрацьованого закону «Про очищення влади» викликаний тим, що протягом останнього року відбуваються спроби взагалі скасувати люстрацію в країні за допомогою Конституційного суду, частина суддів якого самі підпадають під дію люстраційного закону.

Народний депутат також наголосив, що під час розробки нової коаліційної угоди одним з найважливіших завдань є встановлення чітких термінів виконання пунктів цієї угоди та, найголовніше, - відповідальності у разі, якщо цього не буде зроблено.

«Відповідальність (за невиконання угоди) – це зараз якраз питання дискусії: або це відставка Уряду, або відставка керівництва окремих міністерств, або перевибори парламенту. Це має бути щось жорстке, щоб навіть в голову не могло прийти, що можна проігнорувати вимоги коаліційної угоди», - підкреслив Леонід Ємець.

Крім того, парламентар зауважив, що фракція «Народний фронт» в цілому підтримує окремі конструктивні вимоги до формування коаліційної угоди, які були озвучені представниками інших фракцій. Наприклад, вимоги про заміну складу ЦВК та частини суддів Конституційного суду. Однак при цьому у «Народному фронті» виступають категорично проти тих вимог, які можуть погіршити співпрацю України з Міжнародним валютним фондом та взагалі перекреслити позитивні надбання, що відбулися завдяки цій співпраці, наприклад, в енергетичній сфері.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua