Перша партія допомоги від Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» вже в Чернівцях
п’ятниця, 20 березня 2020, 13:34

Місто отримало 13 000 рукавиць, 1 000 респіраторів FFP3 та 135 комплектів захисних костюмів для медичного персоналу.

У другій партії прибудуть тести на визначення COVID-19, засоби для дезинфекції. 

Допомогу передали для подальшого розподілення за потребами міських медичних закладів Чернівецькій міській лікарні №1, визначеній як базова в лікуванні хворих із COVID-19.

Керівник фракції «Народного фронту» у Верховній Раді 8-го скликання Максим Бурбак підкреслив, що перша партія допомоги надходить у Чернівці, адже перші випадки захворювань були зафіксовані саме тут, і нині на Буковині виявлено найбільшу кількість хворих: «Ті, хто стоять на передовій боротьби з коронавірусом, повинні бути захищені, тому що вони зараз виконують найбільш важливу частину роботи – захистити нас від пандемії коронавірусу». 

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук висловив вдячність Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» і всім небайдужим, які зараз допомагають системі охорони здоров’я міста, а також підтримують тих, які нині опинилися в скрутному становищі: «Це люди пенсійного віку, одинокі, багатодітні, яким важко пережити ці часи».

Він додав, що місто також очікує на уже замовлену Фондом Арсенія Яценюка партію швидкісних тестів для виявлення  коронавірусу.

Завідувач відділенням анестезіології, де розміщено ліжка для інтенсивної терапії, Дмитро Білоус підкреслив, що нині людство бореться «з двома вірусами: коронавірусу та страху».

«Намагаємося зараз подолати ці два віруси. Хочу заспокоїти населення. Медики готові працювати. Ми перепрофільовуємо нашу лікарню під інфекційний стаціонар. І будь-яка допомога, особливо така, вона для нас важлива. Служимо народу України!»

Нагадаємо, що Наглядова Рада Фонду прийняла рішення про перенесення Київського Безпекового Форуму, запланованого на 23-24 квітня 2020 року та спрямування усіх можливих зусиль і ресурсів на боротьбу з вірусом COVID-19, адже для Фонду питання безпеки громадян стоїть на першому місці.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua