Підготовка до Дня Незалежності України йде згідно з планом, - В’ячеслав Кириленко
понеділок, 21 серпня 2017, 18:26

Сьогодні під головуванням Віце-прем’єр-міністра, представника «Народного фронту» Вячеслава Кириленка відбулося засідання Оргкомітету з підготовки та відзначення 26-ї річниці Незалежності України. Представники міністерств та відомств, залучених до організаційних заходів (Мінкульт, Міноборони, МЗС, МВС, Мінфін, Держкомтелерадіо, КМДА) доповіли про стан справ.

«Відповідно до інформації членів Оргкомітету можна констатувати, що всі відомства працюють скоординовано. Підготовка проходить у штатному режимі. Окремо ми обговорили питання гарантування безпеки громадян. За інформацією МВС, у святкові дні в Україні чергуватимуть 15 тисяч правоохоронців. У столиці службу нестимуть 4,5 тисячі представників Нацполіції та Нацгвардії. Незважаючи на посилені заходи безпеки в країні, ми повинні максимально сприяти участі людей у відзначенні свята, бо громадяни, які прийдуть на парад, - прийдуть для того, щоб підтримати наше військо, зокрема і воїнів, які зараз на передовій», - повідомив В’ячеслав Кириленко.

Нагадаємо, 23 серпня до Дня Державного Прапора України у Києві, інших населених пунктах та закордонних дипломатичних установах України відбудеться проведення офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України. Крім того, Державний Прапор піднімуть у 124-х країнах.

А в День Незалежності 24 серпня відбудеться покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському. Відбудеться вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській. У соборі Святої Софії Національного заповідника «Софія Київська» та інших храмах Києва пройде міжконфесійна молитва за Україну. На вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності відбудеться парад військ та показ зразків озброєння і військової техніки Збройних Сил України. Парад цього року матиме тематичне обрамлення - до 100-річчя  Армії УНР. О 21:00 на Майдані Незалежності відбудеться концерт Національного Президентського оркестру України та Духового оркестру Військово-повітряних сил США.

Крім того, заплановано проведення інформаційних, наукових, освітніх, культурних та інших заходів, присвячених подіям та персоналіям різних періодів багатовікової історії становлення і розвитку української держави, а також культурно-мистецьких та  патріотично-виховних акцій та фестивалів.

До 26-ї річниці Незалежності України заплановано створення медійних проектів про історію та сьогодення України, постатей видатних українців, трансляцію тематичних передач, художніх та документальних фільмів, зокрема прем’єра фільму «Червоний».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua