Підписанти Будапештського меморандуму повинні виступити гарантами суверенітету України, - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 10 лютого 2017, 11:21

Процес деокупації Криму та Донбасу має здійснюватися в двох площинах: військовій та дипломатичній.

Про це заявив Перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук в ефірі каналу «Еспресо ТВ» у четвер.

«Перша площина – це робота парламенту, Кабінету міністрів, президента – всіх тих, хто приймає рішення, – з відбудови Збройних Сил України», - зазначив він.

«Станом на сьогодні, наприклад, ми спроможні відбити агресію. Наступний етап – це доведення ЗСУ до такого рівня, аби вони могли дійти до кордону з Росією, звільнити нашу землю від російських окупаційних військ та всіх бойовиків, яких Кремль спонсорує фінансами, технікою та зброєю», - уточнив депутат.

За словами Андрія Тетерука, іншою площиною, в якій Україні слід наполегливо працювати – це міжнародна дипломатія.

«Тут не слід забувати про те, що свого часу Україна відмовилась від ядерної зброї в обмін на гарантії свого суверенітету. Є конкретні країни – США та Великобританія, які підписали цей меморандум, і хто б що не казав про уявність цього документу, ми здійснили практичні дії щодо відмови від ядерної зброї», - пояснив він.

Представник «Народного фронту» повідомив, що зараз Україні слід зосередити увагу принаймні тих країн, які виступили гарантами її суверенітету, на необхідності шляхом перемовин відновити його.

«Не уявно, а практично відновити наш суверенітет, звільнити кожен метр території, яка належала Україні станом на 1991 рік», - наголосив він.

«Цей варіант є самим дієвим», - підсумував Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua