Підприємства Львова та інших областей мають отримати рівні конкурентні умови з іноземними виробниками, – Михайло Хміль
середа, 3 жовтня 2018, 18:42

Народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль закликав парламент та Уряд забезпечити львівському "Електрону" та іншим українським автовиробникам рівні конкурентні умови з підприємствами іноземних країн.

Про це він заявив з трибуни парламенту, повідомили в прес-службі Львівської обласної партійної організації.

На прикладі львівського концерну "Електрон", на якому працює понад 800 осіб, народний депутат описав ситуацію з негативним впливом міжнародних угод і договорів у рамках СНД на роботу українських вітчизняних підприємств.

"У Львові сьогодні працює добре відомий усім нам концерн "Електрон", який є виробником сучасного пасажирського електротранспорту: справді хороших трамваїв, тролейбусів, автобусів і, зокрема, транспорту нового покоління – електробусів. Здавалося б, у такого потужного заводу не має бути проблем. Однак насправді це не так. І це пов’язано з дією певних преференцій, зокрема безмитного ввезення імпортних транспортних засобів, у рамках деяких міжнародних угод та протоколів, які негативно впливають на стан українського автовиробника", – зазначив Михайло Хміль.

"А вигравати у чесній економічній боротьбі, розраховуючи виключно на власні сили, з іноземними автовиробниками, які мають державну підтримку своїх країн та ще податкові пільги, гарантовані нашою країною, просто неможливо", – наголосив народний депутат.

Він звернув увагу на те, що попри заяву України про вихід зі складу СНД, її керівних органів, досі залишаються не розірваними і чинними певні міжнародні угоди та протоколи, зокрема Договір про зону вільної торгівлі у рамках СНД, за якими без сплати мита, через низку преференцій, в Україну ввозяться білоруські МАЗи та комплектуючі. Це в той час, коли український автовиробник не бачить жодного сприяння для розвитку – навпаки, він зі всіх сил намагається утримувати робочі місця та сплачувати податки.

"Звичайно, вітчизняні автовиробники, такі як львівський "Електрон", потребують підтримки. Держава зобов’язана хоча б забезпечити рівні конкурентні умови з підприємствами іноземних країн. Ще раз наголошую, йдеться не про німецькі "Мерседеси" чи МАНи, а про білоруські МАЗи, які нічим не кращі за наші "Електрони", та ще й використовують комплектуючі країни-агресора", – наголосив Михайло Хміль.

Відтак народний депутат закликав парламент та уряд провізувати всі діючі угоди та протоколи в рамках СНД та визначитися з термінами їх денонсації. І відповідно захистити українських виробників від недобросовісної конкуренції іноземних фірм, які на противагу активно користуються широкою підтримкою своїх держав і в результаті виграють економічну боротьбу в успішних українських підприємств.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua