Підвищення пенсій під загрозою через дії опозиції, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 20 вересня 2017, 11:07

Через затягування опозицією процесу розгляду законопроектів неконструктивними правками підвищення пенсій для 9-ти мільйонів пенсіонерів вже з 1 жовтня під загрозою.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар в інтерв'ю журналістам.

Вона зазначила, що настільки довгий процес розгляду, наприклад, лише змін до кодексів, чи так званої судової реформи, зумовлений діями опозиції, яка подала до законопроекту декілька тисяч правок, більшість з яких неконструктивні, не стосуються суті законопроекту чи навіть дублюються.

“Цей дивний процес зумовлений, в першу чергу, опозицією, яка, з одного боку, хоче продемонструвати власну працездатність, в основному, критикою владної реформи, а, з іншого боку, - затягнути процес пенсійної реформи. Тому що якщо сьогодні ми не закінчимо з судовою реформою, то у нас виникнуть проблеми з можливістю ухвалити завтра пенсійну реформу. А це означає, що буде затягуватися бюджетний процес і 9 мільйонів пенсіонерів, які мали б отримати підвищення пенсій, можуть знову опинитися в підвішеному стані”, - наголосила вона.

За словами народного депутата, до неї щодня підходять люди біля стін парламенту та запитують, коли вже, нарешті, Верховна Рада підвищить пенсії.

“Навіть 200 гривень для когось - це суттєві кошти, тому що за них можна купити додаткові ліки. А окремі категорії громадян отримають підвищення на тисячу, дві, до трьох тисяч гривень. І це важливі речі для людей сьогодні. Замість цього ви бачите, що у нас тут активна експлуатація регламенту словоблудством, я би так сказала”, - обурилася вона.

Як зазначила Вікторія Сюмар, серед поданих правок є лише декілька принципових і тих, які справді варто обговорити “замість того, щоб по кожній поправці брати слово і говорити одне й те саме: суцільна зрада, зрада, зрада!”.

“Це не говорить про конструктив та про конструктивну налаштованість. Але шанси на прийняття судової реформи є”, - вважає парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua